Popularność whisky w Polsce wzrasta w niesamowitym tempie. Jeszcze niedawno whisky uważana była za alkohol elit, a dzisiaj już co czwarty Polak sięga po nią, ciesząc się jej smakiem i aromatem. Znacząco wzrosła również świadomość Polaków w dziedzinie degustacji, a co za tym idzie sięgamy po lepsze i droższe butelki, aby cieszyć się efektem pracy ludzi, którzy poświęcili whisky swoje życie.

W odpowiedzi na rosnące zainteresowanie, już w najbliższą sobotę 04.03 w restauracji Florentin w Warszawie (ul. Smolna 40), o godzinie 20:00 rozpocznie się cykl spotkań „Rozmowy przy whisky”.
Pierwsze spotkanie poświęcone będzie degustacji whisky z Irlandzkiej destylarni Teeling, położonej w centrum Dublina. Na uczestników czekać będą :
Teeling Single Grain Cabernet Sauvignon Cask,
– Teeling Small Batch Rum Finish
– Teeling Single Malt (z pięciu różnych winnych beczek)
Degustację poprowadzi pan Jarosław Buss znany koneser whisky, organizator festiwalu Whisky Live Warsaw, oraz pierwszy i jedyny Polak, który zaistniał jako juror w prestiżowych zawodach World Whiskies Awards.

Druga część spotkanie poświęcona będzie sztuce Food Pairingu, czyli łączenia potraw i poszczególnych degustowanych whisky. Prowadzącym tej części będzie Wit Szychowski, Szef Kuchni restauracji Florentin oraz uczestnik programu Top Chef Polska.

Liczba miejsc jest ograniczona! Bilet wstępu kosztuje 150 zł. Rezerwacji można dokonać pod adresem: rezerwacje@florentin.com.pl