W Krakowie 3 lutego w Starej Zajezdni na Kazimierzu odbyła się degustacja Polskiej Wódki, zorganizowana przez PVA (Polish Vodka Assocation- Stowarzyszenie Polska Wódka).
W degustacji wzięło udział ponad 200 osób, a spotkaniu przewodził ambasador Polskiej Wódki pan Maciej Starosolski i Tomasz Jakubiak, który przygotował wyśmienite przekąski dedykowane specjalnie do każdego z degustowanych gatunków wódek.
Zaprezentowane zostały trzy wiodące polskie marki wódek:
Wyborowa- wódka żytnia
Luksusowa- wódka ziemniaczana
Pan Tadeusz- wódka pszeniczno- żytnia
Do każdej z wódek pan Tomasz Jakubiak przygotował wyśmienite propozycje dań m.in. suma z orzechowym pesto i musem z mango, oraz śledzia z konfiturą z cebuli i śliwek. Te dwie propozycje szczególnie przypadły mi do gustu.
Pan Maciej Starosolski wprowadził uczestników w arkana degustacji alkoholi mocnych, oraz przybliżył historię wódki, a także jej rozwój na przestrzeni lat. Poruszył również kwestię usankcjonowania nazwy ‘Polska Wódka’ i znaczenia jakie niesie ze sobą ten fakt dla Polskiego przemysłu gorzelniczego.
Organizowanie tego typu spotkań znacząco wpływa na budowanie w społeczeństwie świadomości konsumpcyjnej, oraz świadomy wybór wódki w oparciu o jej smak.
Podobne wpisy
Ten artykuł znaleziono w wyszukiwarce Google m.in. z fraz:
- degustacja wodki krakow
- degustacja wódki
- trunki do obiadu
- degustacja jedzenia krakow
- degustacja polskiej wodki stara zajezdnia krakow
Dodaj komentarz