Dzisiaj przygotowaliśmy dla Ciebie drink “wybuchowy” i orzeźwiający.
Czasem naprawdę niewiele potrzeba, aby stworzyć niezwykle prosty i wyśmienity w smaku drink
Wszystko zaczęło się od napoju aloesowego o smaku granatu. Później przegląd alkoholi i tylko jedno pytanie w głowie ‘z czym to będzie dobrze smakowało?’. Wybór padł na likier Agwa de Bolivia. Do tego jeszcze odrobinka syropu, który podkreśli jego charakter. Tutaj decyzja była błyskawiczna- syrop Excellence ‘Kubańskie Mojito’ łączący w sobie smak cytryny i limonki z aromatem mięty, doskonale smakuje w tym połączeniu i nadaje mu kwaskowaty posmak.
Wybierając garnier postawiliśmy na prostotę- kilka pestek owocu granatu wygląda elegancko i intrygująco.
Skład:
40 ml Agwa de Bolivia
20 ml Syrop Excellence ‘Kubańskie Mojito’
40 ml napój My Aloe o smaku granatu
Top Up woda mineralna gazowana
Garnier: Pestki granatu
Wykonanie:
Do shakera wlewamy likier Agwa de Bolivia, następnie syrop, oraz napój My Aloe i szybko wytrząsamy. Przelewamy do szklanki typu highball wypełnionej do połowy kostkami lodu.
Dodajemy dwie rurki i kilka pestek granatu.
Bon Appetit!
Podobne wpisy
Ten artykuł znaleziono w wyszukiwarce Google m.in. z fraz:
- drinki z syropem granatowym
- syropy barmańskie
- wino granatowe drinl
9 listopada 2014 at 18:13
Wypróbowane, polecam!