Easter Egg to kolejny z cyklu wielkanocnych drinków na bazie Advocaatu. Dwa wcześniejsze były drinkami deserowymi, tym razem przygotujemy orzeźwiający drink.
Połączymy w nim Advocaat i Cydr Dobroński. Przygotowując go po raz pierwszy bałem się, że okaże się on zupełnym niewypałem, ale jego smak okazał się miłą niespodzianką. Orzeźwiający smak jabłkowego cydru, połączony ze słodyczą Advocaatu potrafi zachwycić od pierwszego spróbowania.
Advocaat tworzy w tym drinku gładką i pełną teksturę.
Warto spróbować przygotować go w domu, tym bardziej, że jego wykonanie jest banalnie proste.
Skład:
60 ml Advocaat
Top Up Cydr Dobroński
Wykonanie:
Do wysokiej szklanki wypełnionej do połowy lodem wlewamy odrobinę cydru, a następnie dodajemy Advocaat. całość mieszamy i dopełniamy pozostałe miejsce cydrem. Drinka podajemy z rurką. Ozdabiamy liśćmi mięty i wisienką cocktailową.
Więcej wielkanocnych przepisów na drinki znajdziesz czytając artykuł ‘Druga młodość Advocaatu’ opublikowany w magazynie ‘Piwniczka Smaków’ dostępnym w marketach Piotr i Paweł.
Bon Appetit!
Podobne wpisy
Ten artykuł znaleziono w wyszukiwarce Google m.in. z fraz:
- drinki na wielkanoc
- piwniczka smaków drinki z cydru
- drink Wielkanoc
- drinki dla mezczyzn latwe
- top up cydr
29 marca 2016 at 17:00
Nie rozdziela się ten drink? Jednak adwokat jest dosyć ciężki.
Natalia ostatnio opublikował…Wielkanoc u blogerek kulinarnych – jak wygląda?
29 marca 2016 at 17:51
Natalio, jeśli wykonasz go tak jak w opisie przygotowania nie powinien się rozwarstwiać, ponieważ otrzymasz drink o strukturze podobnej do mleka, ale zupełnie innym smaku 🙂
Po przygotowaniu odstawiłem go na kilkanaście minut i nie zauważyłem nic niepokojącego. Ważne jest, żeby lodu w szklance było sporo 🙂
Pozdrawiam!