Kawa z rumem to świetny drink na zimowe wieczory. Można go podawać zarówno na gorąco jak i na zimno. Jest to bardzo prosty i popularny drink. Żeby do nieco urozmaicić zdecydowaliśmy się dodać do niego syrop o smaku kokosowym, który idealnie komponuje się z rumem.
Naszego drinka wykonaliśmy na białym rumie, jeśli jednak chcemy wzbogacić go o tropikalne, lub korzenne aromaty można użyć do jego wykonania ciemnego rumu, lub rumu typu spiced.
Przejdźmy jednak do przepisu.
Skład:
60 ml kawa (opcjonalnie 40 ml kawa+20 ml mleko)
20 ml rum
20 ml syrop kokosowy
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać bezpośrednio w naczyniu, w którym podajemy naszego drinka- najlepiej w filiżance lub szklance o grubych ściankach.
Bon Appetit!
Podobne wpisy
Ten artykuł znaleziono w wyszukiwarce Google m.in. z fraz:
- słodka kawa z rumem podawana na zimno
- słodka kawa z rumem na zimno
- slodka kawa z rumem podawana na zimno
- slodka kawa z rumem na zimno
- kawa z rumem na zimno
15 stycznia 2015 at 20:45
Próbowałem, lepszy z dodatkiem mleka, nawet pół na pół z kawą. Pozdrawiam.
18 stycznia 2015 at 12:25
Przepis wygląda bardzo smacznie, szkoda tylko, że nie mamy prawdziwej zimy i nie ma się ochoty na takie rozgrzewacze ;))
20 stycznia 2015 at 08:13
Super propozycja, zwłaszcza na takie chłodne dni, choć może lepiej po pracy niż w jej trakcie;)
Czy syrop kokosowy można zamienić na mleko kokosowe?
20 stycznia 2015 at 09:29
Jak najbardziej można zastąpić syrop mlekiem kokosowym 🙂