Sour to rodzina drinków, które łączą w sobie alkohol, sok z cytryny i syrop cukrowy. Jeśli w drinku jako bazę wykorzystujemy alkohole starzone, dodawane jest do niego jeszcze białko jaja kurzego.

Agwa sour podajemy na lodzie w szklankach typu old fashioned. Jeśli część Twoich gości lubi mocne drinki o wyrazistym smaku, mogą wypić go od razu, a jeśli znajdą się zwolennicy delikatniejszych smaków, topniejący lód złagodzi smak i moc drinka.

to1 (533x800)

Jest to jeden z najprostszych i najszybszych drinków. Potrzeba do jego przygotowania jedynie kilku podstawowych składników:

Skład:

40 ml Agwa de Bolivia
20 ml sok z cytryny
10 ml syrop cukrowy

Wykonanie:

Do shakera napełnionego lodem wlewamy syrop cukrowy, sok z cytryny i likier Agwa de Bolivia. Szybko i energicznie wytrząsamy i przelewamy do szklanki old fashioned z lodem. Całość ozdobić możemy twistem ze skórki cytryny lub limonki, dobrze w tej roli odnajdą się również gałązki świeżej melisy.

to (533x800)

Bon Appetit!

Ten artykuł znaleziono w wyszukiwarce Google m.in. z fraz:

  • jak sok do agwa